torsdag 8 september 2011

Målning-färg!

Hejsan!
Ja det här med färg är ju inte det så lätt.Har Målat ett par stolar, jag och kund bestämde att de skulle bli vita.Jag hade slut på färg hemma och skickar maken för att köpa ny ,lika dan. Butiken hade byt fabrikat men skickade hem likvärdig färg .Jag började måla och oj ojoj va vitt det blev.Men målade stolarna klara och var inte nöjd alls de var för vita.
Efter en omgång med slipmaskinen

När de var kritvita

Klara

Kund kom och tyckte lika dant även  min bloggvän monne  (alen trädgård) Tyckte lika dant. Efter lite diskuterande kom vi fram till att måla dem i lite antikgråa och shabba dem lite. Resultatet blev mycket bättre och kund blev nöjd.Så kan det gå !
Men färgen som skulle vara så lik den andra som jag målat med så mycket blir som grundfärgs användning av framöver.Här kommer lite före bilde,mellan bild och klart bild.
Ha en så go helg nu! Kram Mia

7 kommentarer:

 1. Åh vad fina de blev! Vilken skillnad:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Underbara stolar! Men de kan ju inte vara kritvita, det är inte vackert. Nu har du fått dem jättevackra, du är duktig.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Snyggt...men visst är det snopet när det inte blir som man tänkt! Det där gjorde du iaf bra, stolarna är ljuuuuvliga! Jag menar, är inte kunden helt nöjd kan du skicka dom till mig *ler*

  Hoppas du har det gott!
  Kram kram!

  SvaraRadera
 4. Att få till det där med nyanser är inte alltid lätt.. men en kritvit är inte rätt nångång tycker jag i alla fall.. =).. det som blev på de fina stolarna blev ju jättebra och snyggt. Gillar de där stolarna du har visat i tidigare inlägg med beige tygsits.. skitsnygga. Jag får nog sätt fart med min gamla stol som väntar på att pimpas upp =).
  Ha det gott/ Moa

  SvaraRadera
 5. Snyggt! Jag har haft samma erfarehet, tänk att vit grundfärg eller vad man nu har, kan vara så olika. Vitt är inte alltid vitt:) Ha det/ mosterfi

  SvaraRadera
 6. Vad fina stolarna blev till slut! Jag målar mera åt det gråa hållet när jag håller på, känns inte så ljust då! Kramar Iréne

  SvaraRadera
 7. Halloj , ja färg är en hel vetenskap snyggt blev det! Kram Annica.

  SvaraRadera